Blanes recupera totes les parades del mercat de teixits

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Feia 6 mesos que el mercat funcionava a mig gas per culpa de la covid. A partir d’avui el Mercat Setmanal dels Teixits dque cada dilluns s’instal·la al passeig podrà ampliar el nombre de parades fins al 100%. A l’octubre l’Ajuntament i paradistes van acordar reduir les parades que els marxants muntessin una setmana alterna, mantenint així la meitat de parades de les habituals; una setmana uns i l’altre setmana els altres.

Per poder augmentar les parades s’han hagut d’’implementar tot un seguit de mesures de seguretat i protecció per evitar la propagació de la COVID-19. 

Per exemple el mercat estarà tancat perimetralment i dividit en tres grans sectors per poder controlar millor l’aforament permès. S’habilitaran 9 punts d’accés al mercat amb personal de control d’accés per evitar aglomeracions.

Jaume Riera, un paradista del mercat de teixits de Blanes, explica que la situació ja era insostenible i que calia tornar a la normalitat i aposta per a que l’acord adquirit amb l’Ajuntament  pugui durar i ser efectiu.

Segons Riera, les parades del mercat també són comerç local i de proximitat i denuncia el tracte discriminatori que assegura, han viscut els paradistes respecte altres comerços.

El paradistes tenien a punt diferents actes de protesta per forçar un acord amb l’Ajuntament. Unes protestes que s’han desconvocant.

Ja a la tardor hi va haver protestes, ja que una de les solucions previstes per l’Ajuntament era traslladar  les parades prop de l’antic pavelló, amb més espai, o bé reduir la mida de les parades per augmentar les distàncies.

Dues opcions que els paradistes van refusar, acceptant finalment la reducció alterna del 50% de les parades al passeig que s’han mantingut fins avui.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics