Palafolls prepara el procés participatiu per barris

Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Finalment l’Ajuntament de Palafolls tirarà endavant el seu primer procés participatiu. El consistori ha decidit centrar les accions en els diferents àmbits de la nostra localitat. Això implica que seran es consultarà a cada barri i urbanització quines són les possibilitats  i les prioritats d’actuació i s’aniran fent progressivament, segons permeti el pressupost previst.

De moment l’Ajuntament ja té l’empresa que tutelarà el procés de barris i ja compta amb un calendari i una sectoralització prevista per tirar-lo endavant.

En parla Sònia González, regidora de Participació Ciutadana de Palafolls.

El consistori preveu fer en breu ja les primeres accions d’aquest procés participatiu. Un cop consultats els barris, l’Ajuntament començarà a fer les actuacions que es pugui per les limitacions temporals o econòmiques.

De fet, els pressupostos d’enguany, degut a la pandèmia, no inclouen la partida dels 100 Mil euros que, inicialment, es volien destinar als processos participatius, però el govern preveu que es pugui tornar a plantejar l’any vinent amb el treball fet als barris.

Sigui com sigui, González explica que la intenció és que en el que queda d’any es pugui estendre el procés de consultes en dos barris o urbanitzacions de Palafolls, i en funció de com avanci incloure altres àmbits o directament fer-ho de cara a l’any que ve.

L’any passat el consistori va haver de suspendre el procés participatiu quan ja tenia fins i tot una empresa per dur a terme totes les fases. La Covid-19 va endarrerir l’inici del procés i, un cop es va poder posar en marxa, ja era massa just per finalitzar-lo a temps per l’aprovació del pressupost municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics