Palafolls es prepara per la nova normativa de velocitat a les vies urbanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La setmana que ve entrarà en vigor una modificació al Reglament de Circulació que estableix nous límits de velocitat a les vies urbanes.

A partir del dia 11 de maig, dimarts vinent, a les vies que disposin de plataforma única de carretera i vorera el límit serà de 20 quilòmetres per hora, mentre que a les d’un únic carril per sentit de circulació el límit s’establirà a 30 quilòmetres per hora. D’altra banda, per a les vies de dos o més carrils per sentit de circulació el límit continuarà essent de 50 km/h.

Com en la majoria de poblacions, Palafolls compta amb diversos carrers i avingudes d’aquests tipus, i per això el cos de la Policia Local ja ha començat a implementar la nova senyalització viària.

De moment s’ha començat a pintar la senyalització horitzontal en zones de les avingudes Riera de la Burgada i Costa Brava, on a l’asfalt ja s’ha pintat el senyal que marca el límit de 30 km/h que, a partir de la setmana vinent, s’establirà en aquesta via. En els propers dies es començarà també a col·locar la senyalització vertical arreu de la vila.

En parla Miguel Ángel Marín, sots-inspector de la Policia Local de Palafolls.

La nova normativa no compta els carrils reservats per la circulació de determinats usuaris o d’ús exclusiu de transport públic, i estableix també que a les vies de dos o més carrils per sentit i a les travessies els vehicles de mercaderies perilloses circularan, com a màxim, a 40 km/h.

Marín avisa que la Policia Local de Palafolls vetllarà pel compliment dels límits. En un principi, el cos serà més flexible i informatiu, però després es passarà a les sancions.

Des de la Direcció General de Trànsit s’afirma que l’objectiu de la modificació de la normativa és adaptar-se al nou model de mobilitat de les ciutats, amb més protagonisme de patinets elèctrics o bicicletes. En aquest sentit, la DGT assegura que, a velocitat superiors a 30 km/h no es pot garantir un interacció segura entre els diferents usuaris de la via.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics