Uns robots facilitaran la desinfecció de les habitacions dels centres hospitalaris de Blanes i Calella

Foto: CSMS
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: CSMS

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha rebut aquest setmana un total de tres robots que han de servir per facilitar la desinfecció de les habitacions de virus, com el coronavirus SARS-CoV-2, o també de bacteris multiresistents.

Segons informa la corporació sanitària, dos d’aquests aparells s’utilitzaran als hospitals de Calella i Blanes, mentre que el tercer es farà servir a l’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes. En tots els casos, afirma l’ens, s’estan realitzant les instal·lacions pertinents als diferents centres per poder-los posar en funcionament pròximament.

Susanna Bosch, cap de Serveis Generals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, explica que l’ajuda d’aquesta aparells permet anar més enllà en la desinfecció dels espais.

Segons informa la CSMS, aquests robots poden desinfectar una habitació de mida estàndard en uns deu minuts a través de llum ultraviolada, i amb una sola càrrega el robot pot desinfectar diverses habitacions.

Un cop el personal ha fet una primera neteja de l’espai, s’introdueix el robot dins l’habitació i, mitjançant una tauleta, es defineix el recorregut que haurà de seguir perquè passi per tots els racons traçats. El professional inicia l’operació des de l’exterior de l’habitació per garantir, en tot moment, les mesures de prevenció.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva afegeix que per poder utilitzar aquests robots ha calgut oferir una formació prèvia al personal de neteja que l’haurà de posar en funcionament en els diferents torns de treball.

Segons informa l’ens sanitari, els robots han estat subministrats per l’empresa danesa UVD Robots, dins d’una iniciativa que forma part de la feina que feta des de la Comissió Europea per proporcionar equipaments útils i necessaris als estats membres i ajudar-los a fer front a la pandèmia de la Covid-19.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics