Puja la renda familiar bruta dels palafollencs, però continua sent de les més baixes de la comarca

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons les darreres dades publicades, corresponents a 2018, la  renda familiar bruta disponible dels palafollencs s’enfila de mitjana fins els 15.600€ anuals. Són 700€ més de mitjana que la renda del 2017. Palafolls està per sota de la mitjana catalana, entorn als 17.600€ i a la mitjana maresmenca, que se situa en els 17.800€

Tot i aquest augment, el 7è més gran de tota la comarca,  Palafolls continua sent dels pobles amb una renda més baixa de la comarca. Ocupa la 24a plaça del rànquing de les 30 localitats del Maresme. Una classificació on clarament l’Alt Maresme ocupa la part baixa. Tant és així que per sota de Palafolls hi ha Malgrat, Calella, Tordera i Pineda, que tanca el rànquing amb una renda familiar bàsica de 14.100€ de renda mitjana a l’any.

A la part alta de la taula d’aquesta classificació hi ha Alella amb 27.400€ de renda familiar.

Si mirem l’estructura de la renda pels principals recursos de les famílies, és a dir, d’on provenen els ingressos de les famílies, podem veure com a Palafolls 6 de cada 10€ de renda provenen de la remuneració d’assalariats i, per tant, de sous. Un 23.7% de la renda prové d’excedents d’explotacions i un 15% de prestacions socials.

La renda familiar bruta disponible mesura els ingressos de què disposen els residents d’un territori per destinar-los al consum o a l’estalvi. Aquesta renda no només depèn dels ingressos de les famílies provinents de la retribució per la seva feina, sinó que també està influïda per l’activitat de l’Administració pública mitjançant els impostos i les prestacions socials.

Es calcula com la diferència entre el conjunt de recursos i usos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics