URGENT

Canvi en la velocitat màxima permesa a vies urbanes

Compartiu aquesta història

La majoria de carrers de Palafolls passen a ser de màxim 30km/h excepte la zona de plataforma única del centre

A partir d’avui canvien alguns dels límits de velocitat permesos en vies urbanes.

El límit baixa a 20 km/h en aquells carrers amb calçada de plataforma única, és a dir, aquells com l cas del carrer Major de Palafolls on voreres i la calçada són al mateix nivell. En el cas de Palafolls també es compleix en un tram de l’Av Costa Brava, a tocar de l’esglèsia i Francesc Macià.

En el cas de Sant Lluís, també s’aplica al carrer Folch i Torres.

En el cas de vies d’un sol carril per sentit, la limitació és de 30 km/h. Això implica que la majoria de carrers del nostre municipi canvia a la limitació màxima de 30km/h. De fet serà aquesta velocitat en la majoria de vies de totes les localitats.

Es manté la limitació de 50 km/h a les vies de dos o més carrils per sentit, que en el cas de Palafolls no hi ha cap. 

Es manté en aquesta limitació les carreteres interurbanes, com la d’accés a la Costa Brava o l’antiga carretera de Malgrat a Blanes.

Els nous límits de velocitat són fruit de l’entrada en vigor, aquest 11 de maig, del reial decret que modifica diverses normatives de trànsit i que el Consell de Ministres va aprovar al novembre.

Segons la Direcció General de Trànsit, la reducció de la velocitat màxima permesa s’aplica per la demanda dels ajuntaments, que reclamaven un paraigua legal per poder aplicar els 30 per hora a les localitats.

Consulta el Manual de la DGT

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics