URGENT

Blanes i Malgrat revaliden les Banderes Blaves, mentre que Pineda i Lloret en guanyen i en perden

Compartiu aquesta història

A menys de 20 quilòmetres de Palafolls podrem gaudir d’una desena de platges amb bandera blava aquest estiu.

Ahir van conèixer la decisió del  jurat internacional de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor que cada any guardona les millors platges del litoral català. Enguany hi ha 119 distincions.

Les platges més properes on onejaran banderes blaves aquest estiu són les  del centre i la de l’Astillero de Malgrat de Mar. La localitat veïna ha revalidat, doncs,  les dues platges que fa anys que obtenen aquest guardó. La del Centre és el 23è any consecutiu que la lluirà, mentre que la de l’Astillero l’aconsegueix per 9è estiu seguit.

 Pineda enguany recupera la bandera blava que va perdre l’any passat a la platja dels Pescadors i per tant en tornarà a tenir dues, juntament amb la de la platja de la Riera.

A Calella onejarà la Bandera Blava a la de la platja Garbí 

Pel que fa a la Selva Marítima, Blanes ha revalidat la bandera blava per  S’Abanell, Sant Francesc i la de Blanes, les tres platges principals de la ciutat, mentre que Lloret n’ha aconseguit 3: Són per la Cala Canyelles, Sa Boadella i Santa Cristina. Lloret ha perdut la bandera blava que lluïa habitualment a la platja de Lloret centre. L’any passat ja van perdre la de la platja de Fenals.

A més el Club de Vela de Blanes és un dels 22 ports esportius que ha aconseguit també aquest reconeixement.

El jurat de l’associació que atorga els distintius avalua les condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, atenció a persones amb discapacitat i el compliment de la legislació entre d’altres. Es tracta d’un sistema de certificació de qualitat ambiental gestionat per la Fundació per a l’Educació Ambiental.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics