L’app sobre el mosquit tigre, eficaç en l’estudi de l’insecte a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’estiu passat, l’Ajuntament de Palafolls anunciava la seva adhesió a un projecte per detectar els tipus mosquits que hi ha al nostre municipi i quin és el motiu de la seva presència.

Aquesta iniciativa, de ciència ciutadana i promoguda pel CSIC i el CREAF, inclou l’ús d’una aplicació per a telèfons mòbils que té per objectiu la recollida de dades sobre el mosquit a Palafolls. Amb el nom de Mosquito Alert, ja fa mesos que els veïns del municipi poden enviar fotos dels mosquits a aquesta app quan es detecta la seva presència a una zona concreta, notificar les picades que es reben i també alertar la troballa d’un lloc de cria.

Tota la informació que envien els ciutadans és estudiada per experts entomòlegs que, al seu torn, informen a la població sobre el que han observat.

Frederic Bartumeus, coodirector de l’app i investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, afirma que la participació ciutadana a través de l’aplicació està donant els seus fruits en l’estudi sobre la presència del mosquit al nostre territori.

Bartumeus afegeix que l’observació de les dades s’ha pogut fer també a través de màquines, sense necessitat de monitoritzar-ho a través de persones, la qual cosa fa que s’avanci molt més ràpid i amb més precisió amb l’obtenció de la informació.

Els investigadors s’han marcat com a principal fita del projecte poder generar prediccions sobre la realitat del mosquit al territori, per així poder informar-ho a la ciutadania. En aquest sentit, els responsables de l’app fan una crida a la població perquè es descarreguin i utilitzin aquesta app als seus telèfons mòbils.

L’app Mosquito Alert, que s’utilitza a nivell mundial, es pot trobar tant per a sistemes Android com iOS, i vol servir de lluita conjunta contra el mosquit tigre i el mosquit de la febre groga, vectors de malalties com el Zika o el Dengue, entre altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics