URGENT

Palafolls ja elabora el Pla Director del Castell

Compartiu aquesta història

El consistori ja té una empresa que està elaborant aquest document, que ha de servir, entre altres, per analitzar la situació actual de conservació de la fortalesa palafollenca i, alhora, plantejar com s’ha d’encarar el seu futur i quines són les actuacions i usos que haurà de tenir el que és el principal atractiu històric de la nostra vila.

El regidor de Patrimoni, Aleix Freixa, ha explicat en una entrevista a l’Informatiu Migdia que les actuacions que inclourà aquest Pla Director abastaran diferents àmbits, entre els quals la intervenció per la conservació i manteniment de les estructures actuals, així com la consolidació d’alguns punts determinats.

En definitiva, segons Freixa, es tracta d’un treball transversal i que determinarà també quin ha de ser el finançament a tenir en compte.

El Pla de Director del Castell de Palafolls apuntarà també algunes de les línies de subvencions i fons a què el consistori pot optar per la conservació de la fortalesa, bé sigui a nivell català, estatal o europeu. Segons Freixa, el que cal ara és intentar obtenir el màxim d’ajuda econòmica possible.

El regidor ha explicat que la intenció és que a principis d’estiu es compti ja amb un primer document que traci les línies d’aquest pla director, amb la previsió de poder iniciar les actuacions ja de cara a l’any que ve.

Després de diversos mesos d’obres, el Castell de Palafolls va reobrir les seves portes a finals del novembre passat, amb la millora d’aspectes de seguretat i accessibilitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics