L’Ajuntament deixarà sense efecte la possibilitat d’instal·lar una gran planta de biogàs al polígon

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Va ser una de les intencions que més polèmica va portar en el mandat anterior.

De fet els antecedents venen de fa 7 anys, quan l’empresa  Bioiberica va mostrar interés en implementar a la seva seu de PLF una planta de tractament de residus que alhora els permetés generar energia aplicada a la seva planta de producció.

El planejament ja permitia la construcció d’una planta d’aquestes característiques, però només per a l’autoconsum, però l’empresa va demanar al consistori modificar el planejament per permetre que d’altres empreses puguin també dur-hi els residus i fer-la més viable econòmicament.

El juliol del 2014 es va portar al ple aquesta modificació, que es va aprovar amb els vots a favor del govern del PSC i ICV-EUiA, entre ells un regidor que treballa a Bioiberica. El PP va impugnar l’acord i finalment  el canvi de planejament va quedar sense efecte i es va arxivar.

3 anys més tard, al 2017, es va tornar a intentar aprovar el canvi de planejament, i de nou es va aprovar. No sense polèmica ja que ERC i el regidor no adscrit Oscar Bermán s’hi oposaven frontalment i fins i tot apuntaven a interessos amagats en insistir en aquest canvi de planejament que permetés a l’empresa farmacèutica eliminar residus orgànics per convertir-los en energia per a la seva planta.

Finalment, tot i la polèmica suscitada amb l’aprovació al març de 2017, i ja amb la possibilitat de fer la planta, Bioiberica no va tirar endavant el projecte.

Ara l’Ajuntament de Palafolls, amb ERC al capdavant, portarà al ple el desistiment de la iniciativa impulsada fa 4 anys que admetia els usos de gestió de residus externs. Així, es tornarà a la situació prèvia al 2017, quan qualsevol empresa del sector industrial podrà incorporar una planta de biogàs, però només per l’autoconsum.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics