L’Ajuntament ja no vol quedar-se el Molí Vell

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A finals del 2016, l’anterior govern municipal va anunciar la seva intenció d’expropiar el que queda del molí de la Pedrera, altrament conegut com a Moli Vell.

De fet fa 4 anys, el consistori va modificar el Pla General d’Ordenació per qualificar aquest antic molí com a equipament públic cultural, docent i tècnic en sòl no urbanitzable d’especial protecció.  La intenció era poder-se quedar amb l’edifici, llavors ja en avançat estat de degradació i ruina, i amb un camí agrícola.  En total uns 2.800 m2.

El Molí de la Pedrera, un històric edifici carregat d’història i d’històries, fins i tot d’altes esferes del franquisme, es va acabar convertint en un reconegut restaurant i hostal, fins que al 1999, els llogaters van agafar un altre històric edifici de Palafolls com a restaurant, i el Molí Vell va quedar en desús i sense cap activitat ni protecció.

Imatge del molí de la Pedrera. Arxiu

Tot i les al·legacions de la propietat del Molí Vell, l’Ajuntament va tirar endavant les gestions per quedar-se l’edifici per, segons informa l’anterior executiu,  conservar l’edifici i rehabilitar-lo. 

Ara l’Ajuntament renunciarà a la modificació del pla general que va qualificar el molí com equipament públic cultural, docent i tècnic en sòl no urbanitzable d’especial protecció i que permetia la seva intervenció. En definitiva, el consistori, ara governat per ERC, desisteix de la seva intenció de quedar-se el Molí de la Pedrera. Ja llavors els republicans asseguraven que l’Ajuntament havia posat pals a les rodes als projectes que la propietat de l’immoble havia intentat engegar per donar-li vida a l’antic molí.

Els republicans havien demanat al 2008 que s’actués per evitar la degradació d’aquest immoble protegit com a patrimoni històric.

El consistori desfarà la modificació urbanística aquest dijous en el ple municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics