URGENT

Demanen declarar la Vil·la del Roser de Calella com a Bé Cultural d’Interès Local

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Calella

La Plataforma per la Dignificació de la Vil·la Romana del Roser, a Calella, ha emès un comunicat en què demana a l’alcaldessa de la localitat, Montserrat Candini, que “desmenteixi o confirmi els rumors que els estan arribant” sobre un bastiment de columnes de suport a l’edificació enmig de les restes actuals on s’està treballant, així com murs de formigó laterals. Segons la plataforma, aquestes actuacions malmetrien el jaciment i convertirien l’espai actual en una mena de “pàrquing de nivell -3”.

L’entitat, que defensa un replantejament del projecte de construcció del supermercat Aldi en aquesta zona, considera que cal repensar la situació urgentment, i per això ha demanat a totes les forces polítiques amb representació al Ple de l’Ajuntament de Calella que es convoqui immediatament un Ple extraordinari per declara la Vil·la del Roser com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

A la vegada, la plataforma fa una crida a la ciutadania calellenca perquè faci ús del model de declaració de BCIL per tal de “fer visible la necessitat i la urgència de protegir el patrimoni arqueològic local envers possibles males praxis en l’edificació superior al jaciment”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha publicat un vídeo al seu compte de Twitter defensant la col·laboració publicoprivada amb la cadena de supermercats Aldi com una “bona oportunitat” perquè Calella pugui destinar recursos a l’excavació del jaciment. A la vegada, Candini ha assegurat que el seu govern està “absolutament compromès” en socialitzar i museïtzar l’espai.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics