Es crea el Consell de Cultura de Malgrat

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Malgrat de Mar va aprovar ara fa una setmana, al ple municipal, la creació del Consell de Cultura. Segons el consistori, es tracta d’un òrgan d’assessorament, coordinació, debat, consulta i elaboració de propostes d’activitats, i on es vol que els agents culturals de la vila prenguin part en les polítiques culturals de Malgrat, participin en la presa de decisions, es treballi per projectes i es millori la corresponsabilitat.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Malgrat afirma que la participació en polítiques culturals és una demanda “llargament reivindicada” i recollida en el Pla d’Acció Cultural de Malgrat de l’any 2009 i en la revisió feta ara fa cinc anys. Segons aquest pla, la voluntat és apostar per la governança de la Cultura i per la participació ciutadana per prendre decisions públiques en l’àmbit cultural.

Segons informa l’ajuntament malgratenc, les funcions que durà a terme el Consell de Cultura són d’una banda, contribuir a la diagnosi del sector de la cultura al municipi, elaborar propostes d’actuació i avaluar i fer seguiment de l’acció municipal respecte a l’àmbit cultural. De l’altra, afegeix el consistori, també ha de servir per opinar sobre la proposta del Pla d’actuació municipal, si s’escau, i de la proposta dels pressupostos del sector de la cultura, així com d’aquells aspectes, programes o iniciatives culturals considerades d’especial interès. També es preveu que el consell presenti un informe al ple municipal com a mínim un cop per mandat i un cop cada any davant el consell de vila.

Entre altres, i també com a mínim un cop a l’any, el Consell de Cultura informarà de la seva activitat mitjançant una trobada amb totes les associacions del sector donades d’alta al registre d’entitats.

La proposta de creació del Consell de Cultura de Malgrat de Mar va tirar endavant amb els vots a favor del PSC, Junts x Catalunya-Malgrat ens Mou, Junts x Malgrat i ERC, així com amb l’abstenció de la CUP.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics