Poca repercussió de la campanya de censat i esterilització d’animals de companyia

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Al mes de febrer l’Ajuntament es va adherir a la iniciativa  “Soc responsable”, una campanya impulsada des de la Fundació per l’Assessorament i l’Acció en Defensa dels Animals per la identificació i esterilització dels animals de companyia.

Durant la campanya, que s’ha acabat aquest mes de maig, s’han ofert reduccions del preu en el servei de xipatge i esterilització d’animals de companyia des de diferents centres veterinaris, entre ells el Centre Veterinari CAV Palafolls, espai col·laborador en la iniciativa i que ha ofert aquests serveis amb tarifes reduïdes.

Finalitzada la campanya, però, s’ha constatat poca repercussió de la campanya ja que pocs propietaris l’han aprofitat per xipar i esterilitzar els seus gats, gossos o fures.

La normativa, però, obliga a tenir els animals xipats i censats al nostre municipi. De fet els animals de companyia que surten a la via pública han d’anar, a més, identificats amb una placa identificativa que ofereix gratuïtament l’Ajuntament un cop es censa l’animal. un cens que al nostre municipi és gratuït. Ester Lopez, de la Protectora d’animals de Palafolls, recorda que xipar i censar els animals no és una opció, sinó una obligació dels propietaris.

Per la seva banda, l’esterilització no és obligatòria, però si recomanable per la salut de l’animal i per la millora del seu comportament.

Aquesta campanya d’esterilització i identificació d’animals de companyia es fa periòdicament al nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics