S’amplia el termini per demanar els ajuts al lloguer i s’incorporen nous supòsits

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Govern català va obrir aquest passat mes de maig una nova convocatòria d’ajuts al lloguer ordinari, amb l’objectiu de facilitar l’accés i la permanència en un habitatge de lloguer a sectors de població que es troben en situació de risc d’exclusió social.

Aquesta línia, que preveu 20 milions d’euros en ajuts, estableix que cada família  pot rebre fins a 2.400 euros anuals -200 euros cada mes-, i la subvenció s’ajusta en funció de l’esforç que suposa per a la unitat de convivència el pagament del lloguer. 

Inicialment, el període per demanar aquests ajuts s’acabava aquest proper divendres, però la Generalitat ha anunciat una ampliació del termini d’una setmana més, fins el divendres 11 de juny.

A la vegada, també s’ha incorporat una novetat en els supòsits que permeten demanar aquest ajut. Segons la resolució, excepcionalment, també es contempla que el sol·licitant o algun membre de la unitat familiar hagi tingut durant l’any de la convocatòria un canvi significatiu dels ingressos en els supòsits de divorci, separació, viduïtat i canvi de situació laboral que hagi comportat un augment o disminució significativa dels ingressos. Una incorporació nova en els ajuts que, segons recorda el consistori, és important i a tenir en compte per tot aquelles persones afectades laboralment per la Covid-19.

Segons la resolució, en aquests casos cal que la persona sol·licitant aporti una declaració responsable on consti el supòsit que causa el canvi significatiu d’ingressos en relació amb el període general que s’ha d’acreditar segons la convocatòria; la documentació acreditativa d’aquests ingressos i del canvi de situació, i l’informe de vida laboral.

Segons informa el Govern, la subvenció pot ser del 20% de l’import de la renda de lloguer anual o bé del 40%, en funció de l’esforç que representi pagar-lo. Per determinar-ne la quantia, es tindrà en compte l’import del rebut de lloguer corresponent al mes anterior a la presentació de la sol·licitud.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics