Els pescadors de Blanes protesten contra les restriccions a la pesca d’arrossegament

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

La Confraria de Pescadors de Blanes, igualment com altres pescadors del litoral gironí, s’han manifestat aquest matí al mig de la Badia de Blanes en contra la nova normativa europea que vol establir restriccions en l’àmbit de la pesca d’arrossegament.

Es tracta del Pla Multi Anual de Pesca d’Espècies demersals de la Mediterrània Occidental, que contempla la reducció del nombre de jornades en què poden sortir a la mar els pescadors d’arrossegament, la qual cosa consideren que posa en perill la viabilitat econòmica del seu sector. Avui, aquesta protesta s’ha convocat coincidint amb una reunió a Brussel·les en què s’ha posat damunt la taula aquesta qüestió.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, pels pescadors gironins i catalans ha estat d’importància l’assistència a aquesta reunió del Patró Major de la Confraria de Pescadors d’Arenys de Mar, alhora president de la Federació de Pesca de Barcelona i vicepresident del Consell Consultiu del Mediterrani. Segons afirma el consistori, si des de Brussel·les s’imposa la reducció del 40% de les captures de la pesca d’arrossegament, es perdran la meitat de les embarcacions de les flotes.

A la ciutat veïna de Blanes, la mobilització d’aquest divendres s’ha encetat al matí penjant una pancarta reivindicativa al Passeig de Mar, així com a una de les embarcacions -en total, un quinzena- que han participat en la reivindicació. Abans de salpar, diversos dels manifestants s’han fet una fotografia des del mateix port, en què hi ha participat diversos pescadors i també l’ex Patró Major de la Confraria de Pescadors, Eusebi Esgleas, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, en representació de l’Ajuntament, que ha donat suport a la mobilització del sector pesquer a través d’un manifest.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics