Palafolls crearà diferents rutes patrimonials

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Que Palafolls té un ampli patrimoni cultural, arquitectònic, històric i natural és evident, però no sempre és conegut per a tothom. Per difondre aquest patrimoni i donar-lo a conèixer a palafollencs i a visitants, l’Ajuntament de Palafolls està estudiant la creació de diferents rutes patrimonials pel nostre municipi.

Seran rutes amb senyalitzacions que inclouran informació detallada sobre els diferents aspectes patrimonials que es van trobant, seguint les rutes proposades i que compten amb el treball conjunt de les regidories de patrimoni, esports, salut i promoció econòmica i amb diferents ajuts de la Diputació de Barcelona. Més endavant, el consistori es planteja poder incloure també suports digitals als recorreguts.

Ho ha explicat el regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Palafolls, Aleix Freixa.

Aquest projecte de rutes inclourà, per exemple, recorreguts pel patrimoni arquitectònic al voltant del Castell de Palafolls o masies destacades de la nostra zona, però també la Biblioteca Enric Miralles o el Palauet. D’altra banda, es planteja també la realització d’una ruta per remarcar el patrimoni natural, destacant el paisatge i espai agrari de Palafolls.

El consistori preveu continuar impulsant més endavant noves rutes en altres àmbits, amb la voluntat de continuar donar a conèixer el patrimoni palafollenc.

Segons Freixa, es preveu que el projecte pugui ser una realitat passat l’estiu.

El cost previst per aquest projecte de rutes encara no està definit, però el consistori palafollenc avança que caldrà ajustar-se al que està pressupostat i que es compta amb diverses subvencions per poder impulsar-ho.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics