L’Arxiu de Palafolls preveu digitalitzar els padrons municipals

El llibre, que es va regalar als palafollencs a principis d'any, es presenta avui a l'Arxiu Nacional de Catalunya - (Ajuntament de PLF)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Preveu fer-ho a curt o mitjà termini per facilitar la informació a tothom que hi estigui interessat a través d’internet.

Una de les demandes més recorrents dels ciutadans que s’acosten a l’arxiu municipal de Palafolls és a la recerca dels seus avantpassats, una informació que sovint es pot rescatar a través de documents com el padró històric. Ho explicava anit l’arxiver de Palafolls, Fèlix Bota, a l’informatiu del vespre de RP

Justament ahir era el Dia Internacional dels Arxius, i que enguany vol mostrar la part més desconeguda d’aquests espais.

Portada del llibre de comptes de l’Arxiu de Palafolls referent als refugiats. Arxiu de Palafolls

Els arxius municipals tenen la funció de guardar i salvaguardar la documentació administrativa generada per l’Ajuntament, però també són els centres de recollida, interpretació, conservació de documentació històrica de fons patrimonials o particulars que ajuden a conèixer el passat d’un municipi.

Ara fa uns anys, l’arxiu palafollenc ha tingut un impuls amb la consolidació de la figura d’un arxiver i a partir d’aquí s’estan articulant diferents iniciatives més socials i de divulgació com ara la recent publicació de la revista Vilelles, o la participació en publicacions com el Maresme Desaparegut, aportant fotografies històriques de Palafolls.

Poc a poc, la voluntat de l’arxiu és oferir documentació en línia, com ara els padrons municipals, però també les actes de plens i juntes de govern des de finals del segle XIX, que actualment ja estan digitalitzades, però encara no estan publicades a la xarxa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics