URGENT

Blanes acull entre demà i divendres una nova donació de sang

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Blanes

La ciutat veïna de Blanes torna a sumar-se a l’itinerari regular que fa constantment el Banc de Sang i Teixits per recollir sang. Ho farà aquest dijous -en horari de tarda, de 16h a 21h- i divendres -en aquest cas, en horari de matí i de tarda, de 10 a 14h i de 16 a 20:30h.

Per segona vegada consecutiva, segons recorda el consistori blanenc, la jornada s’allotjarà a la planta baixa del Teatre de Blanes, al futur Espai Polivalent i a la Sala d’Assaig. Aquesta ubicació ja va acollir una donació de sang ara just fa tres mesos, i va significar un canvi d’ubicació respecte les anteriors ocasions en què les jornades s’havien estat allotjant a la Casa del Poble, en substitució del seu lloc habitual, com era la Biblioteca Comarcal. El canvi respon a una demanda de l’organització de la campanya per trobar un espai més ampli i poder augmentar el nombre de lliteres.

Com és habitual, i com es pot fer també en el cas de la donació de sang a Palafolls prevista per finals de mes, les persones que vulguin donar sang a Blanes entre aquest dijous i aquest divendres han de reservar cita prèvia al web donarsang.gencat.cat. Ara mateix, ja no hi ha places per dijous, però encara queden una trentena de places disponibles per divendres.

El Banc de Sang i Teixits continua recordant que calen donacions per tal de mantenir el ritme; unes donacions que continuen sent necessàries durant la pandèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, entre altres situacions.

Per donar sang, com a requisits principals, cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, i entre donació i donació han de passar un mínim de dos mesos.

En el cas de la donació de sang de Palafolls prevista pel dia 26 de juny, a hores d’ara encara hi ha més d’un centenar de places disponibles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics