La PAH reivindica la renovació dels lloguers amb una acció al Banc Sabadell de Palafolls

Foto: PAH
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: PAH

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Blanes ha realitzat aquest dimarts al matí una acció de protesta a l’oficina del Banc Sabadell de Palafolls.

La plataforma ha penjat diferents cartells a la façana de l’oficina bancària per reclamar la renovació dels lloguers. En el cas concret de Palafolls, l’acció d’avui s’ha fet per reclamar aquesta renovació a una persona veïna del nostre municipi. La protesta d’avui s’emmarca en una campanya de la PAH anomenada “Renovació o revolució”, amb la qual es vol reivindicar la situació de ciutadans als quals les entitats bancàries no volen renovar-los el lloguer caducat per, posteriorment, vendre l’immoble a un fons voltor.

Emma Torres, portaveu de la PAH de Blanes, afirma que fa mesos es va intentar mantenir una conversa amb responsables de Banc Sabadell a Barcelona per posar damunt la taula aquestes situacions, en alguns casos amb persones que ja han iniciat els tràmits i la documentació per renovar el lloguer. Per tot plegat, afirma que se senten enganyats davant la manca de resposta del banc.

Torres n’ha parlat en declaracions a aquesta emissora.

Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca segueixen denunciant l’acció dels bancs que venen els habitatges a fons voltor que tanquen aquests pisos, o que els venen a altres fons, prolongant encara més la problemàtica.

Per tot plegat, Torres reclama l’acció dels ajuntaments per tal de garantir i apostar per un parc d’habitatge social per evitar l’especulació amb els immobles.

Ara per ara, segons ha afirmat Torres, no hi ha hagut cap contacte amb l’Ajuntament de Palafolls en aquest sentit, tot i que assegura que a l’inici de l’actual legislatura la plataforma va presentar-se al consistori. Des de l’associació esperen la convocatòria de la taula per l’habitatge, però afirmen que de moment no hi ha comunicació amb l’ens local.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics