Palafolls demanarà tenir limitats els preus del lloguer d’habitatges

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El passat setembre es va aprovar la llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatges, ara qüestionada pel govern central, i  que volia evitar que el preu dels lloguers s’enfili a cotes impagables per a la majoria de ciutadans. La crisi del coronavirus, la perdua de poder adquisitiu i el constant augment dels preus provoquen una crisi habitacional que ha esdevingut una crisi sistèmica. La llei estableix alguns municipis on es regula i es limita els preus del lloguer. Entre els municipis hi ha Blanes o Pineda, on la llei fixa topalls ja que es consideren  zones d’habitatge tens, o el que és el mateix  municipis on més dificultats hi ha per accedir a l’habitatge per la relació entre l’oferta i la demanda.

El ple de demà a l’Ajuntament de Palafolls tractarà una moció que demana a la Generalitat que el nostre municipi estigui en aquest llistat de municipis on es limita el preu del lloguer.

Imatge del ple ordinari en format telemàtic

I és que el mercat de lloguers a Palafolls és molt escàs i amb preus sovint molt elevats.

La moció és el darrer dels punts de l’ordre del dia del ple que, excepcionalment, es farà en dimecres. El canvi de dia respon a la celebració, dijous, de l’acte de presentació de l’espai agrari de la Baixa Tordera.

El ple té 9 pùnts a l’ordre del dia, entre els quals hi ha l’establiment del servei de taxi al nostre municipi. De fet és l’aprovació de la nova normativa que regularà aquest servei que fa anys que es presta al poble, però sense cap ordenança reguladora. Dins aquesta nova ordenança també quedarà fixat definitivament el servei de Taxi a Demanda que ja fa uns mesos que es dona a Palafolls en període de prova.

El ple també preveu aprovar el contracte del servei de recollida i acollida d’animals de companyia.

La sessió, ordinària, acabarà amb els precs i preguntes i es podrà seguir en directe pel Youtube de l’Ajuntament, ja que encara serà de forma telemàtica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics