Últims dies per demanar els ajuts socials i per a empreses afectades per la covid

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Palafolls - Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tan sols queden 2 setmanes per a que es tanqui el termini de presentació de sol·licituds d’ajudes econòmiques per a famílies i negocis colpejats per la pandèmia.

Es tracta de dues línies d’ajuts que ha posat en marxa l’Ajuntament de Palafolls per pal·liar en part les afectacions econòmiques provocades per la pandèmia.

La primera d’elles, la destinada a les famílies, es fixa en les persones desocupades per culpa de les mesures anti-Covid, ja siguin treballadors afectats per un ERTO derivat de la Covid-19; persones amb contracte fix discontinu que reben la prestació extraordinària o empleats per una altra persona que hagin vist afectada la seva situació per la covid. Judit Puig de l’àrea de serveis socials de Palafolls repassa els requisits per optar a les ajudes.

Ara com ara ja s’han resolt una 20a de sol·licituds, la majoria d’elles a favor. Ara es comunicarà a cada demandant la resolució i com actuar a partir d’ara. Les sol·licituds aprovades rebran o 500 o 1000€ depenent dels dies d’afectació laboral.

L’altra línia d’ajuts, la destinada a empreses i negocis, també està oberta i va resolent les primeres demandes, la majoria favorablement. Aquestes activitats econòmiques rebran 800€ per pal·liar els efectes de la covid.

Per accedir a aquesta segona línia cal acreditar haver hagut de tancar, pel fet de no ser activitats essencials, entre el 21 de juny de l’any passat i el maig, així com els que van poder continuar amb la seva activitat, per ser considerats essencials, però que van tenir pèrdues superiors al 40% respecte el mateix període de l’any anterior.

Aquests ajuts es poden tramitar a través del web de l’Ajuntament o presencialment i amb cita prèvia a l’OAC.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics