Palafolls celebra una revetlla amb l’incivisme, de nou, present

Fogueró encès amb la Flama del Canigó, a la plaça de les Valls d'Ax - Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Fogueró encès amb la Flama del Canigó, a la plaça de les Valls d’Ax – Foto: RP

El Sant Joan a Palafolls va tornar a registrar els incidents habituals derivats de l’incivisme i la imprudència amb l’ús dels petards, i que van acabar amb la crema de diversos contenidors en diferents punts del poble.

Segons ha informat el cos de Bombers a aquesta emissora, el primer avís es va rebre a tres quarts d’11 de la nit al carrer de la Ginesta, a Ciutat Jardí, on es va cremar un dels contenidors i hi va actuar una dotació del cos.

Més tard, a quarts de 2 de la matinada, va cremar un contenidor de cartró situat a la zona entre els carrers de Girona i de Xon Comas. Al mateix indret, dues hores més tard, la Policia Local de Palafolls va tornar a requerir la presència dels Bombers per una nova incidència amb els contenidors.

També es va haver d’actuar amb dos incendis més de contenidors. Un va ser poc abans de les 5 de la matinada, a la plaça Valls d’Ax, i l’altre pels volts de les 8, a la mateixa zona, al carrer de Mas Pinell amb avinguda Costa Brava.

Des de l’Ajuntament s’ha condemnat aquests actes vandàlics i s’ha lamentat que, un cop més, l’incivisme d’alguns faci malbé el que és de tots.

Susanna Pla és regidora de Governació de l’Ajuntament de Palafolls.

Paral·lelament, el cos de Bombers també ha informat d’un incendi en una banyera de jacuzzi d’un habitatge del carrer Roureda, a la urbanització de Ciutat Jardí. Segons el cos, els mateixos inquilins de l’immoble van poder apagar el foc, i les dotacions desplaçades van acabar de dur a terme les tasques d’extinció i comprovació de l’incident. De fet, de les 5 que s’hi van dirigir, només dues van acabar actuant-hi, i no hi va haver ferits. Els Bombers van requerir a les persones que sortissin de la casa mentre es feien tasques de ventilació i revisió de la instal·lació amb càmera tèrmica, perquè no hi quedessin punts calents.

L’última incidència registrada a Palafolls en el marc de la revetlla va ser ahir a la tarda, quan va caldre l’actuació dels Bombers en la crema de 20 metres quadrats de matolls a l’avinguda Pau Casals.

A l’Alt Maresme, les ADF han qualificat aquesta revetlla com “la més moguda dels últims deu anys”, després d’haver hagut d’actuar en 7 serveis des de les 7 de la tarda i fins a les 3 del matí. La majoria d’actuacions han estat a Tordera -4 en total, en concret dos focs de canya, un fals avís i una crema-, així com a Santa Susanna -amb una actuació preventiva a la foguera i una crema de mobiliari urbà- i Malgrat de Mar -en una crema d’andròmines.

Arreu de Catalunya, les ADF van dur a terme un total de 202 serveis al llarg de la revetlla. Per la seva banda, el cos de Bombers de la Generalitat van haver d’atendre un total de 763 avisos fins a les 8 del matí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics