L’acció del espigoladors torna a fer parada a Palafolls

Foto: Espigoladors - www.espigoladors.cat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un grup d’una desena de persones voluntàries han estat espigolant un camp de patates situat a tocar del camí de la Ginesta.

La seva acció, emmarcada en la Fundació Espigoladors, ha consistit en collir els productes del camp que, per raons estètiques o de mercat, l’agricultor no pot vendre i, per tant, es perd. Aquest malbaratament alimentari és contra el qual lluiten els voluntaris com els que avui treballaven al camp palafollenc.

Els aliments collits -en el cas d’avui, patates-, es fan arribar a entitats socials, com poden ser Càritas o Creu Roja, que treballen per garantir l’accés a una alimentació digna i saludable a persones en situació de vulnerabilitat. Tot plegat, després d’haver pogut arribar a un acord amb el pagès responsable del camp, i que permet iniciar les tasques d’espigolament.

Ho explica Carles Barba, responsable d’Espigoladors a Girona i l’Alt Maresme.

Davant dels costos que comporta impulsar la seva tasca i la dificultat de dependre només dels ajuts institucionals, la Fundació Espigoladors va decidir ampliar el projecte amb la creació d’un obrador, al Prat de Llobregat, on s’elaboren productes com melmelades, patés o sofregits, a partir d’una part dels excedents recuperats.

Entre els voluntaris participants a l’espigolada d’avui a Palafolls hi havia en César, jubilat, qui afirma que s’ha sumat a la iniciativa perquè li agrada al camp i, sobretot, per l’aspecte voluntari i de lluita contra el malbaratament alimentari que comporta la tasca dels espigoladors.

Per participar com a voluntari a les sessions que organitza la Fundació Espigoladors, o bé per obtenir més informació sobre les seves activitats, es pot visitar el web www.espigoladors.cat. L’entitat preveu que aquest proper divendres es repeteixi l’espigolada al camp on avui ja actuaven, per tal de completar la feina.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics