Palafolls condemna l’assassinat homòfob del jove Samuel

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Desenes de veïns palafollencs van sortir al carrer ahir dimarts per mostrar el seu rebuig i condemna per l’assassinat del jove Samuel Luiz, de 24 anys d’edat, a A Coruña, després de rebre una pallissa a l’exterior d’una discoteca i, segons afirmen diversos testimonis, al crit de “maricón”.

La seva mort ha generat una onada de protestes arreu de l’Estat impulsades pel col·lectiu LGTBIQ+, a la qual s’ha sumat la resta de població, entitats i també consistoris com el de Palafolls.

La plaça Major, davant l’Ajuntament, es va fer la lectura d’un manifest de condemna a l’assassinat del jove gallec i de denúncia davant l’odi existent cap al col·lectiu LGTBIQ+. En aquest sentit el text, llegit per Marc Ferri, company d’aquesta emissora, recordava que el discurs de l’odi, en qualsevol de les seves vessants, mata.

El manifest va recordar també que les discriminacions cap al col·lectiu LGTBIQ+ són una realitat constant en molts àmbits de la nostra societat, que les pateixen dia a dia milers de persones simplement per ser com són i que no sempre són explícites.

La concentració davant el consistori palafollenc va acabar amb un sonor aplaudiment.

Mentre es duen a terme les investigacions per l’assassinat de Samuel Luiz, i després que ara per ara ja s’hagin detingut tres joves d’entre 20 i 25 anys per la mort d’aquest jove, des de l’Observatori Contra l’Homofòbia considera “indecent” que es qüestioni la motivació homòfoba de la seva mort.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics