URGENT

L’Ajuntament dona resposta a les demandes dels veïns de Sant Lluís

Compartiu aquesta història

Durant prop de 3 hores el govern municipal, representat per 4 regidors el propi alcalde que intervenia telemàticament, va anar donant resposta a les demandes i propostes concretes que els veïns de Sant Lluís van fer en la primera jornada del procés participatiu de barris celebrat fa un mes.

LLavors una 30a de veïns van anar analitzant les principals mancances del barri per acabar proposant algunes actuacions per millorar-ne la situació actual.

Aquestes propostes han estat estudiades durant l’últim mes per tal de saber si es poden o no es poden fer des del consistori, si hi ha pressupost i finalment calendaritzar les possibles actuacions.

La sessió d’ahir servia per explicar els veïns aquestes deliberacions i per donar resposta a les peticions fetes en diferents àmbits com la seguretat, l’estat general de voreres i paviments, mobilitat, civisme o residus, entre d’altres.

En aquest sentit el govern va explicar que les voreres i l’asfaltat dels carrers, no només de Sant Lluís sinò de tot el poble, estan en mal estat i que estan pendents d’invertir més dev 600.000€ en reparar aquells punts més deficitaris. Per determinar-ho ja es va encarregar una auditoria externa per avaluar l’estat dels carrers. Tot i això es va donar l’exemple dels carrers Sant Josep o Montblanc.

El consistori també va anunciar que es treballa per a la creació d’una 30a de noves places d’estacionament; una 15a estaran a punt aquest any davant del geriàtric i una 15a més s’habilitaran el proper any a la Fessola. Igualment es treballa amb alguns propietaris per millorar algunes zones d’estacionaments sobre sol privat.

El consistori, d’altra banda, va assegurar que no es contempla la instal·lació de càmeres de seguretat al barri i es va recordar que l’Ajuntament no té eines per evitar ocupacions d’habitatges, una de les preocupacions dels veïns.

Els veïns van agrair que el govern donés explicacions sobre què es fa des de l’administració i per quina raó hi ha actuacions que s’endarrereixen o no es poden fer.

Irene López, presidenta de l’Associació de Veïns de Sant Lluís i Fernando Ot, un veí del barri, valoren positivament aquestes jornades de participació i de contacte directe amb els representants polítics per saber els projectes pel barri.

Des de l’Ajuntament també es fa una bona valoració del primer procés de participació de barris. Sònia González creu que és bo coneixer de primera mà els problemes dels diferents àmbits del municipi i alhora que els veïns coneguin què s’està fent.

El procés de Sant Lluís és el primer que s’ha fet al nostre poble i passat l’estiu es preveu iniciar un altre procés en un altre barri o urbanització del nostre municipi, amb la voluntat de completar en 2 anys els diferents àmbits de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics