Palafolls s’haurà de confinar, altra vegada, a la nit

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Govern de la Generalitat va anunciar ahir, a través d’una compareixença del president Pere Aragonès, que aplicaria el toc de queda nocturn, entre la una de la matinada i les 6 del matí, als municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats de Covid.-19 per cada 100 Mil habitants els últims 7 dies.

Dins d’aquests supòsits s’hi inclou Palafolls, així com altres municipis veïns, com Blanes, Tordera, Malgrat de Mar, Pineda o Calella, així com Santa Susanna, que tot i no superar el 5.000 habitants està envoltada d’altres municipis amb la restricció i també es veurà afectada pel confinament nocturn.

En total, la mesura demanada per la Generalitat inclou 158 municipis, i ara necessita l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per poder-se aplicar. La intenció del Govern és que entri en vigor aquest mateix cap de setmana.

Segons Aragonès, es tracta d’una mesura “quirúrgica” per diferenciar els llocs on cal o no cal una resposta contundent davant l’evolució de la pandèmia.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, considera positiu que la mesura s’apliqui també al nostre municipi, ja que en cas contrari es generaria un efecte crida d’altres localitats on sí s’apliqués la restricció.

Per tot plegat, Alemany ho valora com un “esforç col·lectiu” per evitar el col·lapse del sistema sanitari o un empitjorament de la situació.

Paral·lelament, el mateix TSJC ja ha donat el seu vist-i-plau a les mesures anunciades per la Generalitat dilluns, i que inclouen el tancament de tota activitats a les 00:30h i la limitació de 10 persones a les trobades socials.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics