L’Ajuntament instal·larà un radar pedagògic al carrer Roig i Jalpí

L'Ajuntament treurà aquests ressalts. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Alguns dels veïns del carrer Roig i Jalpí van denunciar ara fa unes setmanes les molèsties que els provoca el soroll de les bandes reductores de velocitat quan els vehicles hi passen per sobre, sobretot a les nits, i que els impedeix descansar amb normalitat. A aquestes bandes s’hi afegeix també la fressa que fa una tapa de claveguera amb el pas dels cotxes.

Davant d’aquesta situació, sobre la qual el grup del PSC va preguntar al ple del passat dijous, el consistori palafollenc va afirmar que s’ha reunit amb alguns dels veïns afectats i que s’està treballant per resoldre la qüestió.

Segons va avançar la regidora de Governació, Susanna Pla, al llarg d’aquesta setmana s’instal·larà en aquest carrer un radar pedagògic. Es tracta d’una eina per dissuadir els vehicles que van a una velocitat més ràpida del que es permet aquesta via, i que indica als conductors si es troben o no dins del límit. Tot i que no sanciona, sí que serveix per aportar informació sobre el pas dels vehicles.

La regidora va afirmar que estan treballant en aquest sentit, i també va apuntar que hi ha diversitat d’opinions entre els residents de Roig i Jalpí sobre la idoneïtat de les bandes reductores de velocitat.

Paral·lelament, des del PSC van fer extensives també les queixes d’alguns veïns palafollencs que afirmen que rellisca la pintura vermella d’alguns dels passos de vianants del municipi. Segons va respondre Pla un cop feta la consulta, aquest fet es deuria a la capa de pols i brutícia que es crea sobre la pintura quan fa dies que no plou, i que provoca aquest lliscament.

Sobre les bandes reductores de velocitat, alguns dels veïns de Roig i Jalpí recordaven ara fa un mes que aquests elements s’han retirat d’altres vies de Palafolls, com l’avinguda Pau Casals, que justament desemboca al carrer.

Els residents creuen que la via no s’ha de convertir en una autopista, però a la vegada consideren que els ressalts no són la solució perquè no acaben fent la seva funció i, a més, es converteixen en una molèstia acústica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics