Impulsen un manifest per sumar suports en la defensa de la vil·la romana de Calella

Foto: www.calellaromana.cat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: www.calellaromana.cat

La Plataforma per la dignificació de la vil·la romana de Calella ha fet públic el “Manifest en defensa de la vil·la romana de Calella”, en el qual fa una crida a construir el nou supermercat Aldi a la zona nord del jaciment, on no hi ha restes arqueològiques, amb l’objectiu d’assegurar la integritat cultural de la vil·la, recollida en la Llei del Patrimoni Cultural Català.

Segons informen des de l’entitat, entre les persones que s’han adherit al manifest hi ha persones significades tant al món local de Calella com de la resta del territori. A nivell calellenc, s’han adherit a la proposta dos ex-alcaldes del municipi, artistes, arquitectes, arqueòlegs, persones emprenedores del món del comerç i també veïns i veïnes vinculades al món de la cultura i l’ensenyament. També s’hi ha afegit persones com els germans Agustí i Ramon Alcoberro, Josep Maria Terricabras, el poeta David Caño o els arqueòlegs Joan Carles Alay i David Garcia i Rubert.

Amb aquest manifest, la Plataforma vol posar en evidència el “suport significatiu” de la ciutadania calellenca i del món supramunicipal dels àmbits de l’arqueologia i de la cultura, entre altres, “que expressa el seu malestar amb el projecte d’edificació actual i manifesta la necessitat de fer un exercici democràtic de debat i respecte de la voluntat ciutadana”.

En aquest sentit, des de la plataforma assenyalen que, de moment, el diàleg “no ha estat possible ni amb el govern municipal ni amb els actors implicats en aquest projecte, malgrat haver-ho demanat obertament per totes les vies”.

A la vegada, l’entitat de defensa de la vil·la romana ha enviat el manifest a l’Ajuntament de Calella, al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la cadena de supermercats Aldi, esperant poder arribar a un acord per “preservar la integritat i el futur del jaciment” i intentar marcar “un punt d’inflexió en la interpretació constant la baixa” que, afirmen, “fa la Generalitat de la Llei del Patrimoni Cultural Català”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics