Malgrat recupera la Festa de Sant Roc, però adaptada a la pandèmia

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir es va presentar el programa d’actes de la Festa Major de Sant Roc de Malgrat. Una festa que l’any passat no es va fer i que torna enguany, però amb un format adaptat a les restriccions i a les circumstàncies de la pandèmia. Cauen de la programació actes habituals com el correfoc o la cercavila de Gegants, però es mantenen gran part de les activitats habituals canviant emplaçaments, aforaments o amb altres limitacions per fer-les compatibles amb les restriccions actuals.

Justament ahir en l’acte de presentació el consistori va remarcar que estem immersos a la 5a onada de coronavirus i que això obliga a extremar les mesures de seguretat.

Serà de nou una festa major amb clar protagonisme per les entitats locals que s’encarregueran de la majoria d’actes previstos. Lurdes Borrell és la regidora de Cultura de Malgrat

Les activitats tindran lloc del 6 al 16 d’agost  i entre les novetats hi ha una competició de paddle surf i dues sessions de Matinades: una el 8 d’agost a càrrec de la Colla de Geganters de Malgrat de Mar i una altra, el 16, amb la Colla de Diables Ratpenatsinfernals.

Els canvis més destacats els pateixen els actes d’arrel tradicional de les colles de geganters, diables i castellers, ja que no es poden celebrar ni la cercavila de gegants ni el correfoc ni l’exhibició castellera. 

Aquests actes es reconverteixen en activitats de petit format, amb el públic assegut i amb distància. 

Es manté la Cursa del Miner de Ferro, la cursa ciclista o la cantada d’havaneres, pero en canvi, com ja es va anunciar fa unes setmanes, les barraques no es poden celebrar, i es substituiran pels concerts de  Roba Estesa i Bebe al Parc Francesc Macià. 

Els focs d’artifici es faran des de 4 punts diferents, per tal que es puguin veure arreu del municipi sense necessitat de concentrar-se a la plata.

El que també es recupera és la fira d’atraccions del 10 a 16 d’agost i es situarà a l’aparcament pavimentat de l’av Verge de Montserrat.

El consistori avisa, però, que es poden produir canvis en la programació de Sant Roc, segons com evolucioni la pandèmia. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics