L’Hospital de Blanes també anul·la l’activitat quirúrgica no urgent

Hospital Comarcal de la Selva - Xavier Conill
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Davant la pressió assistencial provocada per la cinquena onada de la COVID-19, l’Hospital Comarcal de Blanes restringirà l’activitat quirúrgica. Ho farà a partir del proper dilluns 2 d’agost segons ha anunciat aquest dijous la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Amb aquesta mesura es vol destensionar la situació en aquest centre sanitari.

A partir de dilluns quedaran anul·lades les operacions programades que requereixin ingrés hospitalari, alliberant així llits al centre. Es mantindran  les cirurgies urgents i inajornables així com aquelles que no requereixen ingrés.

En aquest centre sanitari es concentren les operacions de traumatologia i d’oftalmologia.

Aquesta mesura arriba dues setmanes després que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva també ajornés l’activitat quirúrgica programada no urgent de l’altra hospital de referència a la zona, el comarcal de Calella. En aquest centre maresmenc es continua prioritzant els processos oncològics i l’activitat urgent.

Com passarà a partir de dilluns a Blanes, al Sant Jaume de Calella es continua fent operacions que no requereixen ingrés i que, un cop realitzada el pacient pot anar a dormir a casa

Tot plegat busca alliberar llits d’hospitalització per poder atendre els pacients afectats per la COVID-19, així com les urgències no COVID que ho requereixin. Aquestes mesures es revisen periòdicament, i es van adaptant segons l’evolució de les dades i la situació de cada centre.

A hores d’ara hi ha 71 persones ingressades amb coronavirus entre els hospitals de Calella i Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics