Els treballadors de Sandoz de Les Franqueses decidiran al setembre si accepten el preacord de tancament

Planta de Novartis a Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els empleats de la planta que Novartis vol tancar a les Franqueses, han acordat endarrerir la decisió sobre si accepten o no el pre acord assolit entre l’empresa i representants dels treballadors i que preveu el tancament per a finals del 2024.

Segons informa el sindicat UGT en un comunicat, l’assemblea de dijous va acordar obrir un període de reflexió per votar definitivament el pre acord”. La decisió, per tant, s’adoptarà al setembre. D’aquesta manera, els treballadors tindran temps per avaluar com els afecta el pacte que preveu la possibilitats de fer recol·locacions d’alguns dels empleats  a la planta que l’empresa té al polígon d’en Puigvert de  Palafolls.

Planta de Novartis a Palafolls

Tot i això, el sindicat no amaga la seva posició a favor d’un acord que considera bo perquè “engloba tots els col·lectius de la plantilla” i dona la possibilitat d’escollir “la sortida més favorable depenent de l’edat”. Posen l’exemple d’un treballador de més de 55 anys que podrà accedir a un pla de rentes o acollir-se a una sortida voluntària anticipada abans de setembre de 2024 amb una indemnització de 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats.

Amb tot, la UGT “respecta la decisió de la plantilla de donar-se aquest temps de marge perquè cadascuna de les persones afectades pugui fer les seves valoracions personals”.

El tancament de la planta de Les Franqueses afecta a la totalitat dels 170 treballadors. Pr contra l’empresa ofereix una 80a de recolocacions a la planta de Palafolls, en la que invertirà 50 milions d’euros per ampliar en un 150% la seva capacitat de producció

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics