URGENT

Recol·loquen el radar pedagògic a Sant Genís

Compartiu aquesta història

Des de fa una setmana els vehicles que marxen de Sant Genís i Ciutat Jardí poden veure la velocitat a la que circulen al seu pas per l’església romànica. L’Ajuntament de Palafolls ha reinstal·lat el semàfor pedagògic, que fins ara era a Roig i Jalpí,  en aquest punt de Sant Genís pel que hi passa un gran nombre de vehicles.

El radar indicant excés de velocitat a Sant Genís. RP

El radar pedagògic indica la velocitat a la que es circula i ho acompanya  d’una cara somrient si la velocitat està per sota del màxim permès, o bé una cara trista i de color vermell quan la velocitat està per sobre de la velocitat permesa. 

Aquest radar es va instal·lar fa unes setmanes al carrer Roig i Jalpí i, segons Susanna Pla, regidora de governació, s’anirà instal·lant en diferents vies del nostre municipi, sobretot en aquelles que presenten problemàtiques per excés de vehicles o de velocitat.

Més enllà de la informació al conductor, el radar ofereix estadístiques i informació a l’administració, com ara el nombre de vehicles que passen per aquest punt i la seva velocitat. Una informació que pot ajudar al consistori a prendre decisions sobre quines mesures adoptar per reduir la velocitat.

L’accés de Sant Genís suporta molt trànsit i molts dels vehicles no respecten els límits de velocitat. A això cal sumar-hi l’estrenyiment de la carretera, just davant l’església, cosa que genera un punt conflictiu.

Es dona el cas que fa 5 anys ja es va instal·lar un radar similar al mateix punt. Llavors, el radar va evidenciar que el 43% dels cotxes que passen per aquest punt superen els 30 km/h que la velocitat màxima permesa en aquest tram.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics