Preocupació per l’alt risc d’incendi

Foc la nit de Sant Joan del 2019 a Ciutat Jardí. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tot i que Palafolls, i la Selva Marítima, no es troba al nivell màxim de risc d’incendi forestal, l’augment de les temperatures d’aquests dies, la baixa humitat i l’estat dels boscos ha fet crèixer la preocupació davant la possibilitat d’un foc al bosc.

Ahir l’Ajuntament va publicar un Ban d’alcaldia en el que es recorden les mesures de seguretat que al prendre i les prohibicions que estan actives per minimitzar el risc que es produeixi un foc al nostre municipi.

Francesc Alemany, alcalde de Palafolls demana màxima precaució i evitar qualsevol episodi que pugui provocar qualsevol incendi amb la situació actual

El Ban d’alcaldia posa èmfasi en la prohibició, vigent des de mitjans de març, de fer foc a terrenys forestals i a 500m de distància d’aquests tipus de terreny. A la pràctica això implica que no es pot fer cap mena de foc a l’aire lliure a Palafolls. També està prohibit fer barbacoes, encendre fogonets de gas, fer qualsevol aprofitament o treball forestal  o fumar dins del bosc.

Petit foc aquest estiu a Sant Lluís. RP

Són precisament les zones habitades més properes a àrees forestals les que preocupen més a l’alcalde. El consistori fa setmanes que treballa per condicionar els seus terrenys i s’envien notificacions als propietaris per que arrenjin les seves parcel·les.

L’Ajuntament recorda que està prohibida la circulació de vehicles per pistes i camins forestals, excepte veïns o serveis públics. A Palafolls, per exemple, es limita la circulació per la muntanya del Castell, el camí dels dipòsits, i camins similars.

El consistori demana que qualsevol persona que vegi alguna columna de fum que ho comuniqui ràpidament al 112, ja que una ràpida actuació pot ser crucial a l’hora de sufocar un incendi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics