Una 12a de places lliures per donar sang demà a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest divendres a la tarda el banc de Sang i Teixits serà a Palafolls per a una recollida extraordinària de sang. Ho farà coincidint amb l’estiu, l’època en la baixen les donacions ja que molta gent trenca la rutina o és de vacances. En canvi la demanda de sang continua estable, pel que es doblen els esforços per aconseguir mantenir estable la quantitat de sang del banc.

 Es calcula que cada dia es necessiten un miler de bosses de sang en els centres sanitaris catalans sobretot en intervencions quirúrgiques. Això vol dir que cada dia es necessiten unes 1000 donacions per mantenir estable el volum i la capacitat de reacció del banc de sang. 

Imatge d’arxiu d’una donació de sang al MiD. RP

Demà la unitat mòbil de donacions serà al MiD de 56 de la tarda i fins les 9 del vespre, un horari poc habitual al nostre municipi i que vol, precisament, casar amb les rutines estivals. 

El banc de sang va obrir la reserva de plaça per apuntar-se a donar sang fa unes setmanes i ja hi ha una 40a d’hores donades, però encara queden una 12a d’hores lliures per poder reservar.

En 3 setmanes, el 4 de setembre, el banc de sang i teixits tornarà a ser al MiD en la tradicional jornada solidària emmarcada dins la Festa Major. Ja es pot reservar hora per ser donant al setembre. Hi ha un centenar d’hores possibles, ja que l’horari d’aquesta donació serà de matí i tarda, com és habitual en les donacions ordinàries.

Donar Sang divendres 13 d’agost

Donar Sang dissabte 4 de setembre

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics