URGENT

Jornada de neteja de burilles de la platja de Sa Palomera de Blanes

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Blanes ha realitzat aquest dijous una ‘Jornada de Neteja de Platges’ amb l’ajuda d’un petit grup de voluntaris i de l’empresa municipal de neteja i recollida de residus.

En tan sols dues hores, els voluntaris i voluntàries han recollit 15 litres de petites deixalles que hi havia a la platja. Majoritàriament l’element més habitual han estat les burilles de les cigarretes que els usuaris de les platges acostumen a deixar sota la sorra per apagar-les.

Material recullit ahir a Blanes. Aj Blanes

Tot i que la resta de cigarretes era l’objectiu principal de la batuda, també s’ha aprofitat per retirar altre tipus d’escombraries que es deixen a la sorra com ara llaunes de begudes, mascaretes sanitàries, mocadors de paper o tovalloletes o tota classe de papers.

Aquesta iniciativa forma part de la campanya endegada aquest estiu pel consistori blanenc amb el suport de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer a Girona sota el nom de  ‘A Blanes, no em fumis la platja!’, per això l’objectiu principal era recollir les restes de burilles.

El consistori remarca que més enllà de retirar aquests residus de la sorra, també es vol conscienciar de la necessitat de no fumar a la platja, per evitar residus, però també per no molestar amb el fum a la resta d’usuaris.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics