4 de cada 10 vehicles que passen per Roig i Jalpí superen la velocitat permesa

L'Ajuntament treurà aquests ressalts. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fins fa una setmana aquesta via del barri Santa Maria tenia un radar pedagògic que, més enllà de mostrar als conductors la velocitat a la que circulen, també recollia tot un seguit d’informació sobre velocitats de pas així com el nombre i les hores de major afluència de vehicles i de vehicles.

Durant els dies que ha estat instal·lat aquest radar al carrer Roig i Jalpí, ha comptat 7.300 vehicles, dels quals el 40% circulaven per sobre de la velocitat màxima permesa, que en aquesta via és de 30 km/h. De tota manera,  només el 15% dels vehicles superaven els 40 km/h.

Els veïns demanen que es treguin les bandes pel soroll que provoquen. RP

Justament aquest radar es va instal·lar en aquest carrer davant les queixes dels veïns d’una banda pel gran nombre de vehicles que passen i, segons denunciaven, per la velocitat excessiva amb la què ho feien.

El carrer Roig i Jalpí, que fa pocs mesos es va reurbanitzar, és la via del camp de futbol i que dona accés al camí antic a Tordera. Un tram que usen molt els treballadors del polígon d’en Puigvert per accedir a la seva feina.

Segons els veïns el pas dels turismes els provoca inseguretat i molt soroll, no sols dels motors, sinó també per culpa de les bandes i ressalts instal·lats al carrer  justament per reduir la velocitat i per les tapes del sanejament que amb el pas dels vehicles fan molt soroll segons denunciaven els veïns fa unes setmanes.

Ahir al migdia la regidora de governació, Susanna Pla, i la Policia Local es van reunir amb els veïns del carrer per exposar aquestes dades i buscar solucions a les preocupacions i queixes dels residents.

Segons Pla la reunió va ser molt productiva i es va comprometre amb els veïns a analitzar les seves demandes i plantejar-ne solucions aquesta propera setmana.

Amb les dades a la mà, sabent les hores de més afluència de vehicles i les velocitats a la que circulen la Polcia pot actuar més precisament a l’hora d’enxampar els qui acostumen a pitxar l’accelerador en aquesta via.

I sobre el soroll, el consistori estudiarà les possibles solucions. 

Pla també va afirmar que traslladaria a Agbar la petició d’instal·lar gomes a les tapes del clavegueram per amortir el pas dels vehicles i així reduir el soroll.

Ara aquest radar pedagògic està a Sant Genís amb la intenció d’estudiar les estadístiques que donarà sobre el pas de vehicles i les seves velocitats en aquest punt del nostre municipi, on també s’han detectat problemes de circulació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics