Preservem el Maresme prepara una celebració per l’alliberament de l’autopista

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Cada cop falta menys per a que l’autopista que uneix la nostra comarca amb Barcelona, la C32, quedi lliure de peatges. A partir de l’1 de setembre ja no s’haurà de pagar cap peatge per circular per aquesta via, que és l’autopista més antiga de tota Espanya.

Per celebrar la fi de la concessió de la via, l’entitat Preservem El Maresme, que sempre ha lluitat per millorar la mobilitat a la comarca, ha organitzat una celebració a tocar del peatge de Vilassar, el més antic de tota Espanya.

El portaveu de l’entitat Antoni Esteban, explica que s’està preparant un sopar de carmanyola pel proper dia 31 a la nit. El sopar inclourà la lectura d’un manifest i, si es pot, es llençaran uns coets que marcaran les 12 de la nit i per tant la fi de la concessió .

Després del sopar, i ja passades les 12, els participants volen estrenar l’autopista sense peatges. Preservem el Maresme, però, avisa que si Abertis no retira les barreres dels peatges a l’hora, ja s’encarregaran de fer-ho ells en aquest primer passeig per la C32 alliberada.

El primer tram de pagament, entre Mataró i Barcelona es va inaugurar al juliol del 1969, sent la primera via de pagament. L’any 94 es posava en marxa el tram Mataró Palafolls i fa 11 anys s’allargava fins a Tordera, on acaba actualment 

En declaracions a  RP, el govern català ja avançava que la seva intenció per poder mantenir aquesta i d’altres trams d’autopistes alliberades és la creació d’una vinyeta; una espècie d’impost anual que pagarien els vehicles que usin aquestes carreteres, també els usuaris ocasionals. Un sistema que ja s’usa en d’altres pasïsos com Suïssa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics