Malgrat vol protegir la desembocadura del delta de la Tordera com més aviat millor

Foto: Agents Rurals
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Agents Rurals

Els dos municipis del delta de la Tordera, Blanes i Malgrat de Mar, van conjurar-se aquest hivern per la protecció de la desembocadura del delta de la Tordera, engegant un procés participatiu per tal que la ciutadania opinés sobre la normativa i eines necessàries per protegir l’espai.

Uns mesos més tard, i admetent que s’ha alentit el procés des de l’Ajuntament de Malgrat de Mar s’afirma que hi continua havent “empenta, ganes i pressa” per tal d’impulsar una ordenança que reguli els usos i accessos a la zona, així com que es declari l’espai com a “Reserva Natural Parcial”, la qual cosa ja es va sol·licitar el passat desembre després de signar un acord entre els dos consistoris.

Així ho explica l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, en declaracions a aquesta emissora.

Mercader afirma que des de la Policia Local ha calgut focalitzar la vigilància en altres àmbits locals en un estiu en què, a diferència del passat, Malgrat ha registrat un increment de visitants. Amb tot, l’alcalde es mostra convençut que l’ordenança reguladora i la declaració de la zona com a “Reserva Natural Parcial” són les eines legals que permetran protegir d’una forma eficient l’espai.

Sobre l’avenç en el procés per impulsar aquestes eines legals, des de l’Ajuntament de Malgrat s’afirma que el treball conjunt entre consistoris pot fer alentir el projecte, però a la vegada s’insisteix en la voluntat que tot plegat es pugui tirar endavant com més aviat millor.     

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics