El procés participatiu sobre la desembocadura de la Tordera conclou que es vol augmentar la protecció de l’espai

Foto: Agents Rurals
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Agents Rurals

Els ajuntament de Blanes i Malgrat de Mar van dur a terme aquest passat hivern un procés participatiu entre la ciutadania d’ambdós municipis per conèixer l’opinió en relació a l’ordenança per regular usos i accessos a la desembocadura de la Tordera, així com a la declaració de reserva natural parcial de l’espai.

En el procés hi ha participat un total de 311 persones, de les quals 229 a través del web del consistori malgratenc i 82 a través del portal de l’Ajuntament de Blanes. Segons el consistori de Malgrat, a partir del resultat del procés es conclou que la voluntat de la ciutadania que hi va participar és la d’augmentar el grau de protecció de la desembocadura.

Segons l’ens local, també es pot concloure que les correccions que es podrien fer a la proposta dels dos Ajuntaments s’orienten principalment cap a una major protecció dels valors naturals de l’àmbit. Les opcions més ben valorades pels participants, segons els resultats, són augmentar la superfície dels àmbits protegits, així com incrementar les restriccions dels usos i els accessos a aquestes zones.

Tal i com ja avançava a aquesta emissora l’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, els dos consistoris continuen treballant en la protecció de la desembocadura del riu a través de la redacció d’una normativa per poder regular, a curt termini, els usos i l’accés. Paral·lelament, també es vol que es declari l’espai com a reserva natural parcial, per tal de protegir-lo a llarg termini.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics