En marxa les tasques per fer les franges perimetrals contra incendis a Ciutat Jardí

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls va poder iniciar el passat dijous, finalment, les tasques per delimitar les franges perimetrals per evitar la propagació d’incendis forestals a la urbanització de Ciutat Jardí. Es tracta d’espais de bosc propers a la zona habitada que es desbrossen per evitar que les flames puguin arribar a les cases.

Els treballs estaven pendents del permís corresponent de la Generalitat, que va arribar a mitjans de la setmana passada i amb el qual l’empresa encarregada va poder emprendre els treballs.

El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls, Helio López, ha explicat a RP que les tasques comencen una mica “fora de termini”, però informa que el retard s’ha produït perquè s’estava pendent de rebre una subvenció de la Generalitat i perquè va caldre licitar les obres pel fet de tractar-se d’un contracte d’obra i no pas de servei. El tècnic espera que ara, un cop ja iniciats els treballs, tot plegat pugui seguir amb normalitat.

El termini d’execució dels treballs, segons la licitació, és de 6 setmanes, però en una de les clàusules del contracte es donava la possibilitat a l’empresa de reduir aquest temps. La previsió que fa el consistori és que les tasques s’acabin a mitjans d’aquest setembre.

De cara a l’any vinent serà el torn de les urbanitzacions de Mas Reixac i Mas Carbó i també dels àmbits de Ciutat Jardí en què no s’hagi pogut actuar. En aquest sentit, López recorda que hi ha parts d’aquesta urbanització que pertanyen a Malgrat de Mar i Santa Susanna, i per tant cal gestionar amb els altres consistoris com es duran a terme les franges pendents.

L’Ajuntament de Palafolls té prevista una trobada sobre el terreny demà dijous amb l’empresa que està treballant en les franges perimetrals per revisar l’evolució de les tasques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics