Blanes impulsa una campanya informativa per conscienciar sobre l’ús dels patinets elèctrics i vehicles similars

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

La Policia Local de Blanes ha engegat aquests dies una campanya informativa adreçada a la ciutadania que té per objectiu erradicar el mal ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de tipus semblant.

Segons informa l’Ajuntament de Blanes, la iniciativa s’ha impulsat abans de l’entrada en vigor de diverses modificacions que s’han introduït a l’Ordenança de Circulació per regular l’ús dels anomenats Vehicles de Mobilitat Personal, i que s’impulsarà a mitjans d’aquest setembre.

Segons el consistori, els canvis en la regulació venen motivats per l’increment de patinets elèctrics i altres tipus de vehicles de mobilitat personal que s’ha detectat especialment en els últims dos anys. A això s’hi afegeix l’aprovació de la modificació del Reglament General de Circulació de finals de l’any passat.

La campanya que impulsa el cos policial blanenc es dedica a informar als conductors de patinets i també bicicletes quins canvis s’han introduït a l’Ordenança Municipal de Circulació. Entre altres, es defineix els Vehicles de Mobilitat Personal com aquells d’una o més rodes, d’una única plaça i que estigui propulsat exclusivament d’un motor elèctric que pugui proporcionar-li una velocitat màxima per disseny d’entre 6 i 25 quilòmetres per hora.

Segons informa l’Ajuntament de Blanes, només durant aquest 2021 –des de l’1 de gener fins al 24 d’agost-, la Policia Local ha hagut d’imposar 11 sancions per infraccions greus comeses per conductors i conductores de vehicles de mobilitat personal –majoritàriament, patinets elèctrics- per haver incomplert la llei general vigent. En aquest cas, afegeix el consistori, es tracta de conduir sota els efectes de l’alcohol o bé substàncies estupefaents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics