Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /usr/home/radiopalafolls.cat/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /usr/home/radiopalafolls.cat/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /usr/home/radiopalafolls.cat/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /usr/home/radiopalafolls.cat/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Blanes retira la clau de volta del Palau Vescomtal per custodiar-la i protegir-la d’actes vandàlics

Blanes retira la clau de volta del Palau Vescomtal per custodiar-la i protegir-la d’actes vandàlics

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /usr/home/radiopalafolls.cat/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Blanes ha muntat aquests dies un operatiu per poder retirar un dels vestigis destacats del Palau Vescomtal del segle XIV. Segons informa el consistori, es tracta d’una clau de volta de l’antiga fortificació amb l’escut senyorial dels vescomtes de Cabrera, situada fins ara en un parterre de la plaça de l’església de Santa Maria.

Segons explica l’ajuntament, aquesta pedra, de forma cilíndrica i de considerable pes, ha patit durant les darreres dècades un desgast causat per la seva exposició a la intempèrie, però els últims mesos també ha estat víctima de diversos actes vandàlics, com pintades o cops.

Davant d’això, la parròquia de Santa Maria, en nom del Bisbat de Girona, ha autoritzat a l’Ajuntament de Blanes a retirar el vestigi per tal de protegir-lo i custodiar-lo. Segons el consistori, en l’operatiu per retirar la clau de volta hi han participat diversos operaris municipals, així com s’ha comptat amb l’assistència de l’arxiver Toni Reyes. Ara l’ajuntament, un cop netejat i restaurat l’element, estudiarà quina ha de ser la seva ubicació definitiva.

Tal i com recorda l’ajuntament, el Palau Vescomtal està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, i actualment les úniques parts conservades, a banda de l’actual Església Santa Maria, són la base que salva el desnivell, les restes de murs meridionals i orientals, la sagristia i la façana occidental.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics