Palafolls torna a tenir relleu del pubillatge

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Festa Major va tornar a acollir ahir un nou vespre amb els hereus i les pubilles com a protagonistes. La celebració del relleu del pubillatge no es vivia al nostre municipi des de fa dos anys, a la festa del 2019, una demora de dos anys per culpa de la pandèmia.

Ahir, però, Palafolls va conèixer els nous representants del pubillatge, i que prenen el relleu dels seus anteriors companys que han passejat el nom de Palafolls per tot Catalunya durant els últims dos anys. Elisenda de la Iglesia, Òscar Seijas, Júlia Avinyó i Unai González són la pubilla, l’hereu, la pubilleta i l’hereuet d’enguany, després de ser proclamats com a tal ahir al vespre a la plaça Valls d’Ax.

Els nou representants d’aquesta tradició agafen el testimoni de Glòria Roger, Gueorgui Castellano i Sara Ruiz -pubilla, hereu i pubilleta 2019 i 2020-, que una estona abans passaven pels micròfons de Ràdio Palafolls.

Els ja antics representants van afirmar que l’experiència l’han viscuda d’una forma molt especial i que els ha permès fer moltes amistats entre els hereus i pubilles d’altres localitats catalanes.

A l’acte d’ahir, precisament, hi eren presents una trentena dels companys hereus i pubilles d’altres pobles i ciutats de Catalunya amb qui han coincidit els tres representants palafollencs. La Glòria, en Gueorgui i la Sara admetien sentir nervis pel vespre que els esperava; un acte en què farien el traspàs de les bandes a les noves pubilla i pubilleta i als nous hereu i hereuet, que a partir d’avui i durant un any representaran Palafolls a les diferents trobades que s’organitzin al territori.

Posteriorment a l’acte del Pubillatge, pel mateix escenari de la plaça de les Valls d’Ax hi va passar l’Orquestra Girasol, que va oferir un concert amb els millors èxits de totes les dècades fins ben entrada la mitjanit.

Avui la programació segueix amb el Correbars dels Diablesfolls, el monòleg de l’humorista Peyu i els concerts de barraques amb els grups Triwe, Seguirem i Lád Cuig.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics