URGENT

Palafolls estudia instal·lar plaques solars a 5 equipaments municipals

Compartiu aquesta història

El consistori ha demanat un estudi per conèixer la viabilitat econòmica i energètica per la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de diferents equipaments públics.

L’ajuntament vol apostar per les energies netes i sostenibles col·locant aquestes plaques que transformen l’energia solar en elèctrica per utilitzar en diferents centres públics.

Segons el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls, Aleix Freixa, s’han analitzat quins són els equipaments públics amb les millors cobertes per acollir aquestes instal·lacions fotovoltaiques.

A més, el sistema que es vol implantar permet que l’energia creada es pugui fer servir en equipaments situats a mig quilòmetre de les plaques solars i no només per l’autoconsum de cada centre municipal on estiguin situades. Així, l’energia produïda al teatre es podrà consumir al MiD, la caserna de policia o el propi Ajuntament.

L’estudi ha senyalat 5 equipaments repartits pel poble per donar la màxima cobertura a centres municipals. A banda del teatre, també es preveu al Casal d’avis del centre, les dues escoles de primària i al Forroll de Sant Lluís. Aquestes 5 instal·lacions permetran transportar l’energia verda a la majoria de centres públics de Palafolls.

L’energia produïda per aquestes plaques fotovoltaiques s’haurà de consumir al moment, ja que no es preveu emmagatzemar l’excedent en bateries. Aquestes permetrien usar l’energia sobrant, per exemple, a les nits, però el cost dels acumuladors és molt elevat i costaria recuperar la inversió.

Segons l’estudi, al qual ha tingut accés RP, l’estalvi energètic previst un cop la xarxa fotovoltaica estigui en marxa estarà entorn al 35%. La inversió de la instal·lació de les 5 cobertes de plaques solars està entorn als 200 Mil euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics