El consistori preveu retirar dilluns el rusc de vespes asiàtiques del carrer Sant Jordi

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’arribada de les vespes asiàtiques al nostre territori fa temps que és una realitat, i ja és habitual trobar-se amb ruscos d’aquesta espècie invasora.

L’últim cas a Palafolls ha estat aquesta setmana, al barri de Santa Maria, on s’ha localitzat un rusc de vespes. Concretament, el niu es va detectar al carrer Sant Jordi, després de l’avís d’una veïna del barri.

Després de d’alertar a la Policia Local i posteriorment als servei tècnics del consistori, es va requerir l’actuació d’una empresa especialitzada.

Ho explica Helio López, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

Segons informa López, per eliminar la presència de les vespes s’injecta un verí a través d’una llança per tal d’arribar fins al niu, situat a una certa alçada, i es deixa actuar entre 48 i 72 hores. D’aquesta manera, aquesta acció permet assegurar-se que els exemplars de vespa que estiguin fora del rusc es morin quan hi retornin.

La vespa asiàtica -o vespa velutina- no és especialment agressiva amb les persones, i la seva picada és similar a la provocada per la vespa natural del territori. De fet, són les abelles autòctones qui pateixen més les conseqüències, ja que aquesta espècie invasora es converteix en el seu màxim depredador.

La vespa asiàtica provoca danys en l’apicultura i causa molèsties en habitatges i edificis, que és on hi construeix habitualment els nius.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics