El nou pas de vianants del Geriàtric de Palafolls començarà a fer-se demà

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Han estat diversos anys d’espera, però finalment els treballadors, residents i famílies del Geriàtric de Palafolls podran accedir al centre d’una manera més segura que no pas fins ara.

La Diputació de Barcelona ha confirmat que demà dimecres s’iniciaran els treballs per implementar un nou pas de vianants que creui la carretera BV-6002, entre la zona de l’aparcament de la Figuerassa i les instal·lacions de la residència. Fins ara, de fet, tampoc ha existit cap possibilitat de connexió per vorera entre geriàtric i el nucli de Palafolls.

L’actuació prevista per la Diputació és la creació d’un pas de vianants protegit mitjançant un semàfor. En aquest sentit, el nou pas s’ha projectat a una certa distància de l’encreuament amb la carretera BV-6001 per tal evitar problemes de seguretat en hora punta de vehicles quan un vianant creui per anar al geriàtric i obligui a aturar el trànsit. Segons ha calculat l’ens supramunicipal, per aquest tram de carretera hi circulen més de 5.000 vehicles cada dia.

A la vegada, el projecte també preveu la construcció de dues voreres, als dos costats de la carretera, per completar l’accés tant al geriàtric com a les escales que connecten amb l’aparcament de la Figuerassa.

La notícia ha estat molt ben rebuda per la comunitat del geriàtric, des d’on asseguren que ha estat una reivindicació de més d’una dècada tant pels professionals del centre, els usuaris i també els seus familiars.

Eva Álvarez és treballadora social del Geriàtric de Palafolls.

Des del geriàtric palafollenc recorden que durant aquests anys han estat reclamant aquesta millora de l’accés a tots els nivells de l’administració, i que fins i tot van impulsar una recollida de signatures perquè el projecte tirés endavant.

Per tot plegat, des del centre esperen que demà puguin celebrar, finalment, la creació del nou pas de vianants.

Des del Geriàtric de Palafolls han volgut també agrair al consistori palafollenc la seva tasca per impulsar el projecte.

El pressupost d’adjudicació per crear aquest nou pas de vianants i semàfor davant la residència és de més de 46.600 euros, i AMSA serà l’empresa encarregada dels treballs. El termini d’execució dels treballs previst per la Diputació de Barcelona és de 2 mesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics