Primer repunt de l’atur a Palafolls en més de mig any

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons les dades de l’Observatori de Treball de la Generalitat, el mes de setembre ha deixat a Palafolls un repunt de les dades de la desocupació. Ara hi ha a la nostra vila 9 persones més en situació d’atur. Es tracta de la primera pujada de la desocupació en 7 mesos, ja que l’últim ascens de les dades s’havia registrat el mes de gener. Tot i així, les dades continuen sent de les més baixes des de fa dos anys, la tardor de 2019, quan a Palafolls tampoc s’arribava a les 600 persones desocupades. De fet, el mes de setembre deixa tradicionalment una pujada de la desocupació, coincidint amb el final de la temporada d’estiu, tot i que alguns anys aquesta situació s’ha produït més tard, ja a l’octubre.

Les dades de l’atur han deixat registres desiguals a la nostra zona. A Malgrat, per exemple, la desocupació ha pujat en 46 persones -amb un total actual de 1.062 veïns sense feina-, però a Tordera ha passat just el contrari, ja que l’atur s’ha reduït en 26 habitants i el total és ara de 1.182 persones.

A la resta de l’Alt Maresme la desocupació puja, com és el cas de Santa Susanna -amb un total de 181 persones en situació d’atur després d’una pujada de 16 persones- o Pineda -amb un augment de 40 persones i un total actual de 1.970 habitants en recerca de feina.

A la ciutat veïna de Blanes la desocupació també s’ha enfilat aquest setembre fins a les 2.685 persones sense feina, després que se n’hagin sumat 111 a les llistes de l’atur.

En el global del Maresme, però, la desocupació ha tornat a registrar una baixada. Aquest cop hi ha 479 maresmencs i maresmenques menys en situació d’atur, amb un total actual que baixa per sota la ratlla de les 24 Mil persones -concretament 23.780.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics