URGENT

Intents per salvar la palmera de l’església

Compartiu aquesta història

El servei de jardineria de Palafolls està intentant salvar l’últim exemplar de palmera que queda a la porta de l’església de Palafolls.

Segons expliquen fonts del servei de jardineria municipal, l’ull de l’arbre està pràcticament mort, per culpa de l’acció del morrut de les palmeres, un escarabat que ja va acabar amb gran part dels exemplars de palmeres de Palafolls i, de fet, de tot el Maresme, una de les comarques més afectades per aquesta plaga apareguda al nostre territori fa uns 15 anys.

De fet, aquest exemplar de palmera ja va sobreviure en el seu moment a l’atac de l’escarabat morrut, que sí va aconseguir matar l’altra palmera que hi havia històricament flanquejant l’entrada del temple palafollenc.

L’exemplar que queda va sobreviure gràcies a un tractament, llavors pioner, que va permetre aturar l’atac del morrut; una mesura que hauria d’haver-se continuat aplicant i que s’hauria aturat, motiu pel qual la palmera podria haver tornat a emmalaltir.

Ara el servei de jardineria està aplicant de nou el producte a la planta amb l’esperança que no sigui massa tard per salvar-la, tot i que les esperances són poques i el més probable és que s’hagi d’acabar talant.

Les palmeres de l’església de Palafolls han estat presents davant del temple pràcticament des de la seva consagració, fa més de 100 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics