Demanen que el paratge de Sant Pere del Bosc, a Lloret, sigui proclamat Bé Cultural d’Interès Nacional

Foto: Amadalvarez / Viquipèdia - CC BY-SA 2.5
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un total de 26 entitats del teixit associacitu de Lloret de Mar han demanat formalment al Departement de Cultura de la Generalitat que estudiï elevar a la classificació de Bé Cultural d’Interès Nacional el conjunt patrimonial de Sant Pere del Bosc, situat al límit amb la ciutat veïna de Blanes.

Tal i com informen des de les associacions, es tracta d’un paratge natural que inclou tot un conjunt monumental promogut i sufragat per l’indià lloretenc Nicolau Font i Maig, i el consideren un testimoni del passat indià del municipi.

Les entitats lloretenques recorden que, després que part d’aquest conjunt fos declarat com a Bé Cultural d’Interès Local per part del Ple de l’Ajuntament de Lloret de Mar, ara s’ha entrat una sol·licitud perquè esdevingui Bé Cultural d’Interès Nacional -BCIN- amb la classificació de “lloc històric”.

Entre els elements que hi ha en aquest espai s’inclouen el Monument a l’Àngel, el santuari de Sant Pere del Bosc, dues creus de terme i un conjunt d’edificis de l’antic asil als costats del santuari, entre altres monuments.

Les associacions afirmen que part d’aquest conjunt monumental es troba degradat per culpa d’actes vandàlics o pel pas del temps, i que és necessària “una urgent restauració”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics